Cangeroes

Welkom

Welkom op de website van de Utrechtse Basketballvereniging Cangeroes. Onze vereniging is in 1964 opgericht en bestaat dus al meer dan 50 jaar.

Onze leden kiezen voor de combinatie van sportieve ambities en gezelligheid. Bij Cangeroes kun je in elke leeftijdsgroep en op elk niveau basketballen. Buiten de competitie om zijn er diverse sociale activiteiten, zoals toernooien, clubfeesten, clinics en een jeugdkamp. Onze thuishal is Nieuw Welgelegen, waar alle teams trainingen en wedstrijden hebben.

Door een duidelijke lijn te creëren vanaf de U10 tot de senioren, leidt Cangeroes de spelers op om het hoogst mogelijke te halen. FUNdamentals vormen de basis in de opleiding van de spelers. Je ontwikkelt je als als speler, trainer, coach, scheidsrechter, commissielid of bestuurslid. Samen zorgen we ervoor dat Cangeroes draait en dat er elk jaar weer gebasketbald kan worden.

Door verschillende samenwerkingen binnen Utrecht geven wij iedereen de mogelijkheid om te basketballen. Denk hierbij aan de Basketball’sCool, waarbij de jeugd de mogelijkheid krijgt op een laagdrempelige manier in contact komt met de sport. Daarnaast zijn wij ook aanwezig in verschillende wijken van Utrecht om een impuls te geven aan basketbal. Ook werken we bij Cangeroes samen met andere Utrechtse basketballverenigingen. We kijken dus niet alleen naar de eigen vereniging, maar naar heel basketballend Utrecht.

Cultuur

Onze vereniging staat uitgesproken afwijzend tegenover allerlei vormen van ongewenst gedrag. Denk onder andere aan agressie, seksuele intimidatie, pesten of discriminatie. Voor de veroorzaker leidt ongewenst gedrag tot disciplinaire maatregelen, zoals berisping, ontzegging van lidmaatschap en zelfs aanvragen royering lidmaatschap voor het leven bij NBB. Het slachtoffer kan rekenen op steun onzerzijds. Een klacht wordt altijd serieus genomen. Het slachtoffer kan een beroep doen op de door onze vereniging aangestelde vertrouwenspersoon.