VU16-1 toont veerkracht!

3e plaats toernooi DAS

De meiden van U16-1 trokken op Hemelvaartsdag enigszins gehavend (Merij en Samra konden helaas niet mee) maar vol goede moed naar het tropische Delft voor het sterk bezette DAS toernooi. Omdat coaches Martin en Emma op vakantie waren nam Theo (coach BCU Dames 1 en vader van U16 speelster Laura) de honneurs waar.

De eerste wedstrijd was direct een kraker tegen DAS U18 (een tweede divisie team). Met goed verzorgd en agressief spel kwamen de meiden snel op voorsprong, die ze bijna de hele wedstijd vast wisten te houden. Helaas ging DAS er in de laatste minuut voorbij en werd de wedstrijd met 20-19 verloren. De tweede wedstrijd was relatief een makkie, onze meiden wonnen met 20-10 van DAS U14/U16.

Na lekker in de zon te hebben gezeten stond Dunckers U18 klaar voor de meiden. Helaas leek er sprake van een collectieve zonnesteek bij de Cangeroes, ze kregen binnen een minuut 3 drietjes tegen en verloren kansloos met 34-6 van de reuzinnen van Dunckers. De vierde wedstrijd was tegen een combinatieteam van Cady en Divine, een zeer fysiek (en soms te hard) spelend team. Na een stroeve start kamen onze meiden beter in de wedstrijd, maar er was net te weinig tijd om terug te komen en daarom verloren ze met 21-16.

Tenslotte speelden de meiden om plaats 3, wederom tegen DAS U18 (ik zeg het nog maar eens, spelend in de tweede divisie). Na een slappe start (6-1 achter) herpakten de meiden zich uitstekend. Met goed spel en veel inzet kwamen de meiden met 16-12 voor en speelden ze daarna de wedstijd professioneel uit. De derde plaats, een uitstekende prestatie van het team en van gelegenheidscoach Theo. Als afsluiting werd er nog een bezoek gebracht aan de welbekende Mc, en gingen de meiden moe maar voldaan huiswaarts.