De start van Heren 1...

Sheet Heren 2 vs Baros

Het gaat goed met Cangeroes Utrecht heren 1! De tweede wedstrijd werd traditiegetrouw verloren met 7 man. Dit jaar in Zoetermeer. Maar voor de rest enkel winst. De selectie is versterkt met Bob en David. Bij heren 1 kun je alleen solliciteren als je maximaal 1.90 bent. David is voor werk een paar maanden buiten de landsgrenzen en Jasper is helaas al een tijd geblesseerd. Gelukkig blijven dan nog tien jonge (nou ja, relatief jong dan) mannen over.

Die tien mannen zijn lekker bezig. De scoringsmachine loopt volop en de helpside (en help de helper) staat steeds beter en dat heeft resultaat. Afgelopen week zelfs zodanig, dat Rotterdam-Zuid zich na een nederlaag in Utrecht (102-36) heeft uitgeschreven van de competitie… Deze week stond de uitwedstrijd tegen Baros op het programma, vrijdagavond om 19.15. Na een snelle hap en wat frustrerende minuten in de file stond iedereen paraat. Verder was coach Siemen was afwezig, omdat hij een nieuwe Utrecht Cangeroes Wallabie voor in 2025 heeft verwelkomd. Gefeliciteerd!

De wedstrijd begon moeizaam. Baros verdedigde de eerste pass goed en daardoor kregen we de bal niet op de juiste posities. Het eerste kwart eindigde ongeveer gelijk en dat gemiddelde waren we niet van plan door te zetten. Het tweede kwart begon ook matig, maar daarna werd het beter. We dribbelden nauwelijks meer en de bal ging goed rond. Baros werd afgestopt en door drie driepunters van Bob begonnen we uit te lopen. Martijn liep goed in de gaten en nam zijn gebruikelijke midrangers met succes. Kortom, het begon lekker te lopen.

Het derde kwart werd uitstekend begonnen. Tale stealde de bal voor de tweede keer direct bij uitname van de tegenstander en scoorde en vervolgens ook nog eens vanaf de zijkant (waar de ruimte lag tegen de zone van Baros). Boaz kan gelukkig weer meespelen na een vervelende blessure en vuurde af vanaf de driepunterslijn, top! Verder waren Han en Rob erg belangrijk in deze fase met mooie rebounds, goede high-low plays en scores.

In het vierde kwart moesten we consolideren en dat lukte. Sebas stond met zijn rug naar de basket, maakte een formidabele draaibeweging en schoot opnieuw raak. De tegenstander probeerde daarna nog wel. Maar de marge bleef rond de twintig punten. Emiel deed een spin-move en passeerde in de volgende aanval de tegenstander over de baseline en de coach smeed zijn coachbord stuk. Daarna waren de lijnen er bij Baros er helemaal uit en liepen we uit naar een comfortabele 62-88 winst.

In de kantine dronken we een lekker biertje, want Xavier was jarig! Om het feest helemaal compleet te maken zijn we op de terugweg gestopt bij de Gouden Bogen (Mc Donalds).