Lid worden

Hoe word je lid van de Cangeroes?

Iedereen is welkom om te komen basketballen bij Cangeroes. We hebben trainingsmogelijkheden en teams voor zowel jeugd als senioren. Kijk op basketball aanbod voor meer informatie over de diverse mogelijkheden.

3,5 t/m 6 jaar:

 • Wallabies. Op zaterdag 9-945 uur. Sporthal Lunetten. €30 voor 10 x

6 t/m 10 jaar:

 • Wallabies. Op zaterdag 945-1045 uur. Sporthal Lunetten. €30 voor 10x.

 • Basketballscool. Op donderdag 17:30 - 18:30 uur. Sporthal Nieuw Welgelegen. €30 voor 10 x

 • Zomertrainingen. Na de meivakantie, wanneer het wedstrijdprogramma klaar is. €2 per keer. Terplekke per keer, contant betalen.

10 t/m 12 jaar:

 • Jeugd competitieteams. XU12. Jongens en meisjes gemengd. Tijden en locaties. Contributie.

 • Wallabies. Op zaterdag 945-1045 uur. Sporthal Lunetten. €30 voor 10 x

 • Basketballscool. Op donderdag 17:30 - 18:30 uur. Sporthal Nieuw Welgelegen. €30 voor 10 x.

 • Zomertrainingen. Na de meivakantie, wanneer het wedstrijdprogramma klaar is. €2 per keer. Terplekke per keer, contant betalen.

12 t/m 18 jaar

 • Jeugd competitieteams. U14, U16, U18. Zowel meisjes als jongens. Tijden en locaties [zie link naar teams]. Contributie.

 • Zomertrainingen. Na de meivakantie, wanneer het wedstrijdprogramma klaar is. €2 per keer. Terplekke per keer, contant betalen.

18 jaar en ouder

 • Recreantendames. Tijden en locaties. Contributie.

 • Senioren competitieteams. Zowel dames als heren. Tijden en locaties [zie link naar teams]. Contributie.

Je kunt gebruik maken van twee gratis proeftrainingen. Vul het contactformulier proeftrainingsformulier in en we nodigen je uit.

Wanneer de proeftrainingen jou en ons bevallen zijn en er is plek, dan kun je lid worden. We nemen contact met je op en loodsen je door de procedure.

Zorg alvast dat je een digitale pasfoto en een schuldvrijverklaring van je vorige vereniging (indien aan de orde) klaar hebt liggen.

Zodra je van ons een lidnummer hebt gekregen, ben je lid van Cangeroes en kun je komen trainen en spelen.

Lees de praktische informatie over onze vereniging goed door. Die krijg je gemaild zodra je lid bent.

Lid zijn van een basketbalvereniging is meer dan heen en weer stuiteren met een bal . Taken zoals fluiten, tafelen, bardiensten en (voor ouders) rijden zijn verplicht en we verwachten ook van je dat je actief meehelpt om van de Cangeroes tot een fijne vereniging te maken.

Meer weten over de vereniging? Lees hier alles over Cangeroes. We bestaan al meer dan vijftig jaar en onze geschiedenis is best indrukwekkend.

Zodra de wedstrijdagenda leeg is en de reguliere trainingen afgelopen zijn, hebben we voor de jeugd altijd nog de populaire zomertrainingen [link naar basketball aanbod]. Een aantal woensdagavonden kun je vrijblijvend komen basketballen. Leuk als je al lid bent en je skills wil bijhouden. Handig wanneer je kennis wilt maken met de Cangeroes en de mooiste sport op aarde! Houd het Nieuws op deze website en/of onze Facebookpagina in de gaten voor de precieze data.

Wat kost het om lid te zijn van de Cangeroes?

Om de vereniging financieel gezond te houden, betalen de leden contributie. De contributie is niet in alle situaties hetzelfde. Zo betalen jeugdleden minder dan senioren en betaal je voor twee keer trainen meer dan voor één training in de week. Klik hier om te zien wat jouw contributie bedraagt.

Cangeroes maakt gebruik van doorlopende automatische incasso voor de contributies.

In een aantal situaties kun je als trainend of spelend lid korting krijgen op je contributie:

 • Familiekorting (2e, 3e, etc gezinslid onder 18 jaar).

 • U-paskorting: Check U-pas.nl of je hier recht op hebt.

 • Je mag kortingen niet optellen.

Daarnaast is er het Jeugdsportfonds Utrecht. Dit biedt kinderen van 6 tot en met 12 jaar in een achterstandsituatie speelruimte om te gaan sporten. Jeugdsportfonds Utrecht betaalt de contributie, plus eventueel sportschoenen en sportkleding. Kijk voor meer informatie op www.jeugdsportfonds.nl.

Als je later in het seizoen begint, betaal je alleen voor de maanden die nog resteren. Begin je in oktober ipv september, dan betaal je 89%. Begin je pas in november, dan betaal je 78%.

Bij inschrijving betaal je (eenmalig) administratiekosten van € 30,-.

Tenues

Om wedstrijden te kunnen spelen, heb je een tenue nodig. Een nieuw tenue kost €40.

Bestellen kan via onze webwinkel.

1. Maak een account aan

2. Account wordt gelinkt aan Cangeroes (duurt maximaal 1 dag)

3. Doe je bestelling en reken af.

Let op: prijzen zijn nog zonder korting. Zodra je account is gelinkt aan Cangeroes, dan zal de prijs met korting weergegeven worden.

Lidmaatschap opzeggen

Wil je je lidmaatschap bij Cangeroes opzeggen?

Vul dan dit opzegformulier in. Dit moet je vóór 1 mei doen. Op die datum moeten we namelijk al weer duidelijk hebben wie het volgende seizoen wedstrijden willen spelen, omdat dan de nieuwe competitie-indeling plaatsvindt bij de bond.

 • Uitschrijven voor 1 mei is boetevrij.

 • Uitschrijven tussen 1 mei en 1 september: €75 euro voor senior en €50 voor jeugd (oa bondskosten)

 • Uitschrijven tussen 1 september en 31 december: 60% van de contributie.

 • Uitschrijven na 31 december is 100% contributie.